Kinderopvang 4 Happy KidzWerken met thema’s

Werken met thema’s

Thema’s:

Bij 4 Happy Kidz staat plezier voorop. Maar we leren ook veel.

We werken bij kinderopvang 4 Happy Kidz met VVE programma’s en hebben elke 6 weken een nieuw thema. Het is gebleken dat het werken met thema’s een goede voorbereiding is op de basisschool en voor de ontwikkeling van het kind.

Bij elk nieuw thema horen natuurlijk nieuwe woordjes, en liedjes die we regelmatig herhalen.

Werkwijze:

Bij 4 Happy Kidz worden de kinderen uitgedaagd om zich ieder op zijn of haar eigen niveau te ontwikkelen. Spelenderwijs leren ze veel, en samen spelen vinden we erg belangrijk. Dat een kindje zich bij ons veilig en vertrouwd moet voelen staat natuurlijk voorop.

Als we samen eten worden er eerst liedjes gezongen en zal er een vast patroon zijn in het dagritme zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn.

We werken met een communicatie schrift. Hierin kunnen zowel ouders als wij van Kinderopvang 4 Happy Kidz een overdracht doen. Hierin schrijf je belangrijke nieuwtjes en schrijven we wat er die dag gebeurt is. Als er bijzonderheden zijn is dat goed om te weten.

De kinderen krijgen hierdoor ook een leuk aandenken voor later.

Verder voldoet mijn huis aan alle eisen om kinderen veilig op te vangen (denk hierbij aan traphekjes, brandveiligheid en dergelijke). Dit wordt jaarlijks door de GGD gecontroleerd.